Levyeriste

Miksi valita Hunton Nativo® -levyeriste:

Hunton Nativo® Puukuitueristeen pääasiallinen materiaali on norjalainen kuusihake, joka on uusiutuva raaka-aine. Se varastoi hiiltä tuotteen koko elinkaaren ajan.
Eristelevymme on muodonpitävä.
Puukuidulla on hygroskooppisia ominaisuuksia (hengittävä rakenne), joiden ansiosta se voi auttaa hallitsemaan kosteutta ja vähentämään kosteusvaurioita.
Eristelevyllä on suuren tiheytensä ansiosta hyvät äänenvaimennusominaisuudet.
Hunton Nativo -puukuitueriste valmistetaan pääasiassa Norjan metsistä saatavasta puusta, joka on uusiutuva raaka-aine.
Suurin osa puusta muutetaan rakennusmateriaaleiksi. Sahojen jäännöstuotteena syntyvä puuhake on meidän resurssimme. Puuhakkeesta valmistamme puukuitua, joka on puukuitueristeemme pääasiallinen ja tärkein raaka-aine. Näin vaikutamme omalta osaltamme siihen, että mahdollisimman suurin osa kokonaisesta tukkipuusta tulee hyödynnettyä.

Kaikki käyttämämme puuhake on peräisin PEFC™-sertifioiduista metsistä, joita hoidetaan
sertifikaatin edellyttämien määräysten mukaisesti.

Hyvät kosteudenhallintaominaisuudet

Puukuidulla on hygroskooppisia ominaisuuksia (hengittävyys), joiden ansiosta se voi auttaa hallitsemaan kosteutta ja vähentämään kosteudesta aiheutuvia vaurioita. Puukuitu pystyy sitomaan, siirtämään ja luovuttamaan kosteutta sitä mukaa kun ympäristön ilmankosteus muuttuu.

Tasainen sisälämpötila

Nativo-puukuitueristeellä on erinomainen lämmönvarastointikyky, joka auttaa omalta osaltaan säilyttämään tasaisen sisälämpötilan. Puukuidun terminen massa antaa ainutlaatuisen kyvyn varastoida lämpöä ja luovuttaa sitä hiljalleen. Näin sisälämpötila pysyy tasaisena jopa silloin, kun yö- ja päivälämpötilat heittelevät ulkona. Vaikutus on verrattavissa hirsimökkiin, jossa on kesällä viileää ja talvella miellyttävä lämpötila.

Mitan- ja muodonpitävä

Nativo-puukuitueriste pitää muotonsa eikä painu kasaan. Eristeen suuri tiheys ja jäykkyys estää ilmataskujen syntymisen, painumisen ja taipumisen. Puukuidun luontainen ominaisuus vähentää ilman liikkumista eristeen sisällä ja tekee siitä hyvän tiivisteen ikkunoiden ja koolausten ympärille. Kun kylmäsiltoja on vähemmän, asumismukavuus lisääntyy, sisäilma on terveellisempää ja sähkölasku pienenee.

Hyvä äänenvaimennus

Eristeellä on suuren tiheytensä ansiosta hyvät äänenvaimennusominaisuudet.

Ei paksunna seinärakennetta

Seinistä ja katoista ei tule paksumpia, kun niissä Hunton Nativo -puukuitueristettä. Kun seinässä käytetään 250 mm:n puukuitueristettä ja katossa 450 mm:n puukuitueristettä, teknisten edellytysten mukainen U-arvovaatimus Suomessa täyttyy.

Lambda-arvo

Hunton Nativo -levyeristeen lambda-arvo on 0,038 W/mK. Puukuidun lämpöhäviö on sen lämmönvarastointikapasiteetin ansiosta erittäin vähäinen, minkä seurauksena energiantarve on talvella pienempi ja sisälämpötilat pysyvät tasaisempina ja viileämpinä kesällä.

Palonkestävyys

Nativo-puukuitueristeeseen on lisätty palonestoainetta, ja eriste vastaa Euroluokan E vaatimuksia.

Kierrättäminen

Hunton Nativo -levyeristeen ylijäämäpalat voi kierrättää puujätteenä lähimmällä hyötykäyttöasemalla.

 

Karelia Eriste